Något modifierat recept från vad jag hade planerat
Recept:
3,50 kg Pale Ale
0,50 kg Vienna
0,50 kg Biscuit
0,30 kg Viking Crystal 100
0,20 kg Pale Chocholat
20g Target (60 min)
10g EKG (10min)
15g EKG (0min)
Nottingham torrjäst
0,50 kg Biscuit
0,30 kg Viking Crystal 100
0,20 kg Pale Chocholat
20g Target (60 min)
10g EKG (10min)
15g EKG (0min)
Nottingham torrjäst
Logg:
06.05: 17 liter vatten i 15C + maltkrossning
07.00: 67C, 60 min försockring
08.00: 67C, värmer till 75C, mash out
09.00: Rullande kok. Första humle givan.
12:00: 25 liter i jäskärlet. OG=1.043
Erfarenheter:
- Fortsatt problem med att det kläggar igen av humlen, ska prova humlepåse nästa gång
- OG lågt, undra varför?
![]() |
| English Brown Ale to be :) |

Buteljerade 20 liter idag. Slut på flaskor nu så det måste jag köpa till Portern som står och jäser. FG=1.010 ger 4,3%. Firar med en Pale Ale :)
SvaraRadera