lördag 15 augusti 2015

Fuxvägen English Brown Ale - bryggning

Idag tidig start och bryggning av English Brown Ale!

Något modifierat recept från vad jag hade planerat

Recept:
3,50 kg Pale Ale
0,50 kg Vienna
0,50 kg Biscuit
0,30 kg Viking Crystal 100
0,20 kg Pale Chocholat
20g Target (60 min)
10g EKG (10min)
15g EKG (0min)
Nottingham torrjäst

Logg:
06.05: 17 liter vatten i 15C + maltkrossning
07.00: 67C, 60 min försockring
08.00: 67C, värmer till 75C, mash out
09.00: Rullande kok. Första humle givan.
12:00: 25 liter i jäskärlet. OG=1.043

Erfarenheter:
- Fortsatt problem med att det kläggar igen av humlen, ska prova humlepåse nästa gång
- OG lågt, undra varför?
English Brown Ale to be :)

1 kommentar:

  1. Buteljerade 20 liter idag. Slut på flaskor nu så det måste jag köpa till Portern som står och jäser. FG=1.010 ger 4,3%. Firar med en Pale Ale :)

    SvaraRadera